Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

AMD Store MI

AMD Store MI

Όλο και αυξάνονται οι οπαδοί της AMD μετά την εμφάνιση των ryzen το 2017 ! 

Το προφανές είναι ότι γλυτώνεις χρήματα και ταυτόχρονα αγοράζεις κάτι σπουδαίο. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπληρωματικά δεδομένα που μας κάνουν να τους αγαπάμε περισσότερο. Σήμερα θα πούμε για ένα από αυτά. Περί Store MI ο λόγος !

Με λίγα λόγια  : είναι το “πάντρεμα” SSD και HDD αποθηκευτικών μέσων με την βοήθεια λογισμικού. Ο στόχος είναι η χωρητικότητα του HDD με τη ταχύτητα του SSD. Με το Store MI τα δύο ανεξάρτητα αποθηκευτικά μέσα δημιουργούν ένα ενιαίο Drive που με την έξυπνη διαχείριση του λογισμικού μας δίνει απίστευτα πλεονεκτήματα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε μια μητρική AMD με ChipSet 400 (Β450, Χ470) ή 500 (πχ Χ570) και το αντίστοιχο λογισμικό που διανέμεται προς χρήση δωρεάν ως κάτοχοι των αναγραφόμενων μητρικών. 

Αναλυτικά : Τα SSD είναι γρήγορα, αλλά ακριβά και προσφέρουν ελάχιστη χωρητικότητα. Οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα με χαμηλή τιμή, αλλά είναι πολύ πιο αργοί από ένα SSD. Η τεχνολογία AMD StoreMI συνδυάζει αυτούς τους δύο τύπους αποθήκευσης σε μία μονάδα δίσκου και μετακινεί αυτόματα τα δεδομένα που έχετε πρόσβαση στο SSD, ώστε να υπάρχει το καλύτερο και των δύο κόσμων: απόκριση SSD και χωρητικότητα μηχανικού σκληρού δίσκου με τη χαμηλή τιμή του.

Το AMD StoreMI είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους λάτρεις των υπολογιστών που θέλουν να βελτιώσουν τους χρόνους φόρτωσης, τους χρόνους εκκίνησης, τη διαχείριση αρχείων και την απόκριση του συστήματος.

  • Έχεις εγκαταστήσει το λειτουργικό σου σε σκληρό δίσκο, αλλά δεν θέλεις να ξανά – εγκαταστήσεις  τίποτα και  να έχεις απόδοση SSD: το StoreMI μπορεί να σε βοηθήσει.
  • Έχεις  μια μεγάλη βιβλιοθήκη αρχείων σε αρκετές μονάδες δίσκου και θέλεις να τα ενοποιήσεις  κάτω από ένα γράμμα μονάδας δίσκου: η AMD StoreMI μπορεί να σε βοηθήσει.
  • Επιθυμείς ο σκληρός δίσκος με τα παιχνίδια σου να μπορεί να “τρέξει” με ταχύτητες SSD: το StoreMI μπορεί να σε βοηθήσει.

Καθώς προσθέτεις  πιο γρήγορους δίσκους στον υπολογιστή σου, η τεχνολογία AMD StoreMI συνδυάζει αυτόματα τα πιο χρησιμοποιημένα αρχεία σου με το ταχύτερο αποθηκευτικό χώρο για μέγιστη απόδοση. Τέλος μπορείς  να χρησιμοποιήσεις έως και 2GB μνήμης RAM ως μνήμη cache τελευταίου επιπέδου για εξαιρετικά γρήγορα δεδομένα.

Στα ακόλουθα διαγράμματα φαίνεται η διαδικασία ορισμού – δημιουργίας Tier.

Previous Next

Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση από τον Robert Hallock

Στο kykloma αναλαμβάνουμε τη δημιουργία tiers και τη παραμετροποίηση του AMD Store MI δωρεάν τόσο σε νέα συστήματα κατά απαίτηση του πελάτη όσο και σε αναβαθμίσεις.

σχετικοί σύνδεσμοι : HDD δίσκοι , SSD – M.2, Μητρικές AMD, Λήψη AMD Store MI.

 

Για κατόχους μητρικών με chipset x320, b350, x370 υπάρχει η πληρωτέα έκδοση FuzeDrive !

Κykloma Team (Γιώργος)

Share your love