Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Φορητός VS Σταθερού

Το πρώτο αφιέρωμα – άρθρο – θα είναι στη πιο επίκαιρη ερώτηση από εσάς που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια..

«Τι να αγοράσω laptop ή PC ; »

Πάμε λοιπόν στη μάχη LAPTOP VS PC ένας αγώνας που ξεκινάει με 1-0 από τα αποδυτήρια !

Γκολ στο 1’’ φυσικά από το laptop που ακούει στο όνομα φορητότητα .

Μαζί στην εξοχή , μαζί στη καφετέρια, μαζί στο σπίτι της Μαρίας, άσχετο, μαζί στη τουαλέτα, στο πανεπιστήμιο , γενικώς μαζί όπου λάχει..

Ο αγώνας διαρκεί 90’ για να δούμε τη συνέχεια…

Αντοχή : κανένα Laptop δεν έχει φτιαχτεί για να λειτουργεί  24ώρες το 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο. Αντίθετα με το PC και ιδιαίτερα αυτά που συναρμολογούμε εμείς που στήνονται για να μην κλείσουν ποτέ … Ειδικά στην εποχή μας που πάντα κάτι έχουμε να κάνουμε στον υπολογιστή μας , από τη πληρωμή των λογαριασμών , ψυχαγωγία, ενημέρωση , εργασίες , hobby αν έχουμε και παιδιά , το θέλουν από λίγο όλοι… καταλήγουμε σε μια χρήση που δύσκολα ένα laptop θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντοχή ενός  σταθερού υπολογιστή . 1-1 με εμφατικό γκολ μέχρι και ανάποδο ψαλιδάκι το λες…

Αξιοπιστία : Χαχαχα και ξανά χαχαχαχα ! Μου χύθηκε νερό στο πληκτρολόγιο , σας λέει κάτι; Laptop από 40€ στη καλύτερη πας και για τζόκερ μέχρι και πέτα το.  PC , τίναξε το πληκτρολόγιο στη καλύτερη μέχρι και πάρε ένα καινούριο με 6 €. Μη πούμε για τους νευρικούς που ρίχνουν και καμία καρπαζιά αν χάνουν σε κανένα παιχνίδι, τις οθόνες που σπάνε αν στο κλείσιμο είμαστε λίγο πιο απρόσεκτοι απ’ όσο πρέπει . Τους ερωτευμένους που το θέλουν μαζί τους στο κρεβάτι .. Ναι καλά το καταλάβατε το laptop δεν έχει καμία τύχη σε αντίθεση με το PC που απλά δεν μασάει και παραμένει πάντα διακριτικό χωρίς να σε κυνηγάει στη τουαλέτα σου ή στο κρεβάτι..  Πλάκα – πλάκα το γύρισε 1-2.

Τιμή : Ναι φίλε του φορητού υπολογιστή μπορείς να πάρεις laptop από το σουπερ μάρκετ με τη φανταστική διαφήμιση στη τηλεόραση με κάτω από 200€ . Δεν θα είναι laptop βέβαια σε προκαλούμε να το φέρεις να το ανοίξουμε μπροστά σου. Θα είναι tablet με οθόνη και πληκτρολόγιο αλλά θα το καταλάβεις στη πρώτη βδομάδα όταν θα ψάχνεις τρόπο να το αναβαθμίσεις … Τι είπα τώρα αναβάθμιση , σσσς!  Ένα φτηνό PC με οθόνη και κομπλέ περιφερειακά , πληκτρολόγιο , ποντίκι, ηχεία , κάμερα θα σου βγει πάνω από 200€. Αν αγνοείς τα παραπάνω και θες να γλιτώσεις λίγα χρ’ηματα έχεις κάνει την λάθος αγορά και έχεις ισοφαρίσει κάνοντας το 2-2 με πέτσινο πέναλτι , γελάει ο κόσμος αλλά ότι γράφει δεν ξεγράφει..

Επεκτασιμότητα : Τι είπαμε πριν,  ψάχνεις να κάνεις αναβάθμιση στο φορητό γιατί σέρνεται ; καλά, λίγο μνήμη, στη καλύτερη ssd και τέλος ! Το σταθερό το κάνεις από χελώνα -πύραυλο. Όλα είναι στο χέρι σου. Βρες το τεχνικό που σου έχει τις λύσεις (καλύτερα μπες στο Κύκλωμα) και απέκτησε όση δύναμη έχεις ανάγκη.. 2-3 χωρίς λόγια.

Βλάβες – συντήρηση : Έλα τώρα εντάξει, θες και επιχειρήματα για τη γκολάρα από τη σέντρα. Παρακάλα να μην έχεις βλάβη στη μητρική εσύ με το φορητό γιατί το πέταξες κατά 80%, ακόμη και στο touch να την πατήσεις θα καταφύγεις στη λύση του pc mouse για να τη βγάλεις φτηνά… Το ξέρω ότι δεν σου έχουν πει από εκεί που το αγόρασες ότι κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται εσωτερικός καθαρισμός και αλλαγή επαγωγικών αλοιφών , ναι πάστα το έχεις ακουστά, αλλά το θέλει. Ταυτόχρονα θες και το διπλάσιο κόστος για την απλή συντήρηση που στη περίπτωση του pc, τη κάνεις και μόνος σου, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου. 2-4 και το γήπεδο γέρνει..

Προσαρμογή : Το μόνο που μπορείς να κάνεις αγοράζοντας ένα φορητό είναι να διαλέξεις ένα από τα έτοιμα συστήματα που μάλλον σου ταιριάζει…  για σήμερα … για αύριο ; κανείς δεν ξέρει ! Στη περίπτωση του σταθερού υπολογιστή  μπορείς να το χτίσεις όπως θες εσύ. Από θηρίο μέχρι μινιατούρα – από πύραυλο μέχρι ένα συμπαθητικό χελώνι. Επενδύεις όπου έχεις ανάγκη ρυθμίζοντας τη δύναμη που έχεις ανάγκη στο προϋπολογισμό σου.  Τι είπαμε ; 2-5 !

Εμφάνιση : Κάτι ανάλογο με τη προσαρμογή παιδιά μην λέμε τα ίδια,  απλά 2-6!

Υπολογιστική ισχύ : Απλά δεν συγκρίνεις το PC σε δύναμη … Αναλογίσου τρεις κάρτες γραφικών σε έναν καθαρό 8-πύρηνο επεξεργαστή ! Σε ποιο laptop θα τα βρεις ;… 2-7

Επιφάνεια εργασίας : laptop στη καλύτερη 17” και με πολλά λεφτά 19”.. Στο PC ξεκινάς με 19″ και φτάνεις όσο θέλεις .. Ααααα ! θυμήσου ότι μπορείς να έχεις και 2-3 οθόνες ταυτόχρονα ! 2-8…

Φτάνει μέχρι εδώ αν και το PC μπορεί να βάλει και άλλα γκολ , νομίζω ότι χρειάζεται σεβασμός στον αντίπαλο.

Αν έχουμε ανάγκη τη φορητότητα  και δεν μπορεί το smartphone να καλύψει τις ανάγκες μας , ο φορητός είναι απαραίτητος ! Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς σταθερού υπολογιστή. Εμείς έχουμε τις λύσεις για όλες τις ανάγκες . Με την εμπειρία και τη γνώση  που διαθέτουμε θα σας βοηθήσουμε να κάνετε μια άριστη αγορά. Αυτό κάνουμε από το 1997 !

Share your love